• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/halim.oztoprak.7
www.ahmetcansever.com

ANA SAYFA

RSS

KÜNYE

İLETİŞİM


www.ahmetcansever.com
NÖBETÇİ ECZANELER
Site Haritası
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar34.154934.2917
Euro37.061237.2097
Hava Durumu
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi52
Bugün Toplam159
Toplam Ziyaret84206

DOĞU AKDENİZ ANA KONTEYNER LİMANI PROJESİNİN CED TOPLANTISI YAPILDI

DOĞU AKDENİZ ANA KONTEYNER LİMANI PROJESİNİN CED TOPLANTISI YAPILDI

 

Adana’nın Yumurtalk İlçesi Gölovası Mahallesi Sahiline yapılacak olan”Adana Yumurtalık Doğu Akdeniz Ana Konteyner Liman Projesinin Ced Toplantısı Gölovası Köy Kahvekanesinde gerçekleşti.

 

TC.Ulaştırma ve Alt yapı Bakanlığı Genel Müdürlüğünün yürüttüğü projenin Halkın Bilğilemdirme ,katılım toplantısında Proje hakkında sunumlar yapıldı.

 

Projenin  Hayata geçirilme sürecinde; 4.050 kişi ve faaliyet aşamasında ise 500 kişiye iş istihdamı sağlanacağı ve 9.milyon TEU adet konteyner elleçleme kapasitesine sahip olacak şekilde planlanmış.Söz konusu liman 6.fazda tam kapasite ile çalışacağı ve yılda limana 9.520 adet yük gemisinin yanaşacağı ve liman kıyı kenar cizgisi tarafından 1,690,655,04 metre büyüklüğünde alanda dolğu yapılacağı ve rıhtim 80 metre genişliğinde ve1,956,93 metre uzunluğunda olacağı belirtildi.

 

Mendirek ve 2.adet iskele ile birlikte toplam 317,267,67 metre kare büyüklüğünde alanda inşa edilecek.95.metre mendirek ve1,127,1 metre uzunluğunda iskele1 ve 65 metre genişliğinde 859,1 metre uzunluğunda iskele 2. Tesis edileceği aktarıldı.Gemilerin güvenliği için ise1.323.533.63 metre kare alanda dip taraması yapılacağı kaydedildi.

 

Proje inşaatının 3 yıl süreceği ve ekonomik ömrünün 50.yıl olduğu belirtildi.Adana,Ceyhan,Yumurtalık organize sanayi bölgesi içerisinde yer alacak olan proje hayata geçirilme aşamasında vatandaşların mağdur edilmemesi için iş güçünün bölge halkından karşılanması konusunda “ Ceyhan Cevre Kulübü Başkanı Av.Yalçın Özen “özellikle tahhüt değil sözleşme yapılmalı ve acil kamulaştırma aşamasında kimsenin mağdur edilmesini istemiyoruz şeklinde konuştu.

 

Burcu Göreğen isimli vatandaş balıkçı bir ailenin kızı olduğunu hatırlattı ve deniz köyümüze resmen kapatılacak vurgusunda bulundu.Gölovası Su ürünleri ve balıkçılık koop.Yöneticileri de balıkçıların durumu ne olacak sorusunu yöneltti.Akyuva Mahallesi Muhtarı Mustaa Sümer ise Mahallem mücavir alanları içerisine tesis yapılıyor bizlere bilği veren olmuyor serzenişinde bulundu.

 

Erol Seyhan isimli vatandaş bu köyün kurucularu dedelerimizdir.Ama bakıyoruzki Yılda 2 aylığına köyümüze gelen tatilciler bizim adımıza konuşuyorlar.Bu tesisisin buraya yapılmasında büyük yararlar olacağına inanıyorum dedi.

 

CED’İN KAPANIŞ TOPLANTISINDA BAŞKAN ERDİNÇ ALIOK’DA BİR KONUŞMA YAPTI

 

Bu güne kadar İskenderun körfezinde yapılan toplam 27 ced toplantısına ikinci kezde Yumurtalık Belediye Başkanı Erdinç Altıok iştirak etti.15 yıl önce Erzin Belediye Başkanı bir termik santral ced’ine katılarak halka destek vermişti. Yumurtalık Belediye Başkanı Erdinç Altıok ise projeyi destekliyormusunuz sorusuna şöyle cevap verdi;Burada görüş belirtmem doğru olmaz şeklinde konuştu.



320 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın