• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/halim.oztoprak.7
www.ahmetcansever.com

ANA SAYFA

RSS

KÜNYE

İLETİŞİM


www.ahmetcansever.com
NÖBETÇİ ECZANELER
Site Haritası
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar34.154934.2917
Euro37.061237.2097
Hava Durumu
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi58
Bugün Toplam212
Toplam Ziyaret84259

Yumurtalık mezarlığında cenaze defin edilecek yer kalmadı

Yumurtalık mezarlığında cenaze defin edilecek yer kalmadı

 

Yumurtalık İlçe Mezarlığında cenaze defin edilecek yer kalmadı. Cenaze yıkama odası yok. Cenaze kefin odası yok,Cenaze konacak morg yok.Cenazeler komşu kırsal mahallelere defin ediliyor.

 

İlçenin tek yerel gazetesinde Beş yıldır yılmadan haber yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Haberimize duyarlık gösteren Adana Büyükşehir Belediyesi birkaç kez istimlak için bürokratik yazışmalar başlattı. Ama Mezarlık konusunda Milli emlak ve Anıtlar yüksek kurulu sit engeline takıldıklarını ileri sürdüler..

 

İlçede yaşayan vatandaşlar gazetemizi arayarak sorumlu kimlerse bir an önce el atmalılar. Cenazemizi yıkamak için Ceyhan İlçesine götürmek zorunda kalıyoruz, Morg olmadığı için yaz aylarında sıcaktan cenazelerimiz şişiyor kokuyor diyorlar.

 

Telefonla görüştüğümüz Yumurtalık Belediye Başkanı Erdinç Altıok ise sorunu biliyoruz.Milli Emlak ve Anıtlar kurulunu aşamıyoruz.Yer buluyoruz ama kurumları aşamıyoruz,Cenaze yıkama aracı yok konusuna gelince 3.adet cenaze yıkama aracımız var ama vatandaşlar tercih etmiyor.Vatandaş Mezarlık içerisinde morg’u olan kapalı modern bir mekan istiyor.İlçe Belediyesi ve Büyükşehir belediyesi olarak biz yapmaya hazırız engelleri aşamıyoruz serzenişinde bulundular.

 

İlçenin Yerel Gazetesi adına Adana Valiliğine, Yumurtalık Kaymakamlığına, Anıtlar Yüksek Kurulu ve İlçe Milli Emlak Müdürlüğüne sesleniyoruz. Yumurtalık Halkının sesine kulak verin duyarsız kalmayın.



27 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın