• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/halim.oztoprak.7
www.ahmetcansever.com

ANA SAYFA

RSS

KÜNYE

İLETİŞİM


www.ahmetcansever.com
NÖBETÇİ ECZANELER
Site Haritası
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar34.154934.2917
Euro37.061237.2097
Hava Durumu
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi58
Bugün Toplam339
Toplam Ziyaret84386

Staj dönemlerini başarıyla tamamlayan Truva Reklam ve gazetemizin imtiyaz sahibi Halis Demir’in kızı Nisnur Demir ile birlikte 18 avukat törenle mesleğe adım attı.

Adana Barosu’nda 18 avukat törenle mesleğe adım attılar

Staj dönemlerini başarıyla tamamlayan Truva Reklam ve Yeni Ceyhan gazetesi imtiyaz sahibi Halis Demir’in kızı Nisnur Demir ile birlikte 18 avukat törenle mesleğe adım attı.

Staj dönemlerini başarıyla tamamlayan Nisanur Demir, Umut Yıldızhan, Başak Baytok, Emine Dede, Ahmet Faruk İbooğlu, Kaan Kahraman, Şehnaz Tok, Muhammed Fatih Oğurer, Mine Songür, Muhammet Can Şenöz, Meltem Sedefoğlu, Yunus Abit Çelik, Zeynep Deveci, Büşra Baysal, Raşit Toprak, Peyruze Aydeniz, Zekiye Utlu, Ferhat Akkuş’a Adana Adliyesi Konferans Salon’unda gerçekleştirilen törenle ruhsatnameleri takdim edildi.

Av. Nisanur Demir’in cübbesin stajını bürosunda tamamladığı Av. Öznur Özbek giydirirken Annesi Selvinaz Demir ve Babası Halis Demir’in haklı gurur ve mutlulukları gözlerine yansıdı.

Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz, törende yaptığı konuşmada, meslektaşlarını ve ailelerini kutladı. Av. Gökayaz, meslektaşlarının hayatında bugünün dönüm noktası olduğunu ifade etti.

CMK ZORUNLU MÜDAFİLİK ÜCRETLERİ, İNSANLIK ONURUYLA BAĞDAŞIR SEVİYEDE OLMALIDIR

Av. Gökayaz, konuşmasında mesleğin sorunlarına dair konuları dile getirdi. CMK zorunlu müdafilik ücretlerinin günümüz ekonomik şartlarına göre artırılması için, Ağustos ayından bu yana yetkililere ve Adalet Bakanı’na durumu aktardıklarını, sonuç alınmaması üzerine 22 Ağustos 2022’de Adana’da, Adliye önünde eylem gerçekleştirdiklerini, tüm illerimizde geçerli olmak üzere 13 Eylül tarihinde yavaşlatma eylemi gerçekleştirdiklerini, sonuç alınmaması üzerine önceki gün de 65 baro ortak bir eylemle 24 saatliğine CMK sistemini kapattıklarını hatırlattı.

Pazartesi günü (26.12.2022) Ankara’da TBB Baro Başkanları Toplantısı yapılacağını ve aynı gün Adalet Bakanı ile Maliye Bakanı’ndan TBB Başkanı ve Baro Başkanları olarak randevu talep edildiğini söyledi.Av. Gökayaz, CMK müdafilik ücretlerinin %200’ün altında olmaması için ellerinden geleni yaptıklarını belirten Av. Gökayaz, avukatlık mesleğinin sorunlarından birinin de Türkiye'deki hukuk fakülteleri sayısının hesapsız artışı ve niteliksiz eğitim olduğunu hatırlatarak, önümüzdeki süreçte hukuk fakültesi sayısı ve hukuk fakültelerine giriş kontenjanlarının azaltılmasına odaklanılması gerektiğini vurguladı.

Ruhsat alan meslektaşlarının, meslek kurallarına ve meslek yeminine uymakla yükümlü olduklarının altını çizen Av. Gökayaz, meslektaşlarının, avukatlık mesleğinin onuruna, vakarına yakışır şekilde mesleklerini özen, doğruluk, azim ve sabırla yerine getireceklerine inancının tam olduğunu söyledi.

Ailelere ve büro avukatlarına emekleri ve fedekarlıkları için teşekkür eden Başkan Av. Gökayaz, “Staj döneminde gördüğümüz heyecanınızın meslek yaşamınız boyunca devam etmesini diliyorum. Ailelerin gözü arkada kalmasın. Adana’da Baro var. Aramıza katılan meslektaşlarımı tebrik ediyor, hayırlı uğurlu olsun diyorum.” ifadelerini kullandı.

Törene Baro yönetim ve  Yönetim Kurulu Üyeleri, CHP Seyhan İlçe Başkanı Ahmet Dardağan, aileler, Avukatlar ve davetliler katıldı.

Meslek yeminlerinin ardından yeni Avukatlara cübbelerini ailelerinin gururlu bakışları altında staj yaptıkları büro avukatları tarafından giydirildi.

Tören, ruhsatnamelerini alan çiçeği burnunda Avukatların duygu ve düşüncelerini paylaşmasıyla sona erdi.



51 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın